Su Bazlı Soyulabilir Boya Nedir?

Su bazlı soyulabilir boya

Yaşam alanlarında yüzeyler için kir, toz ve ağır malzemeler gibi birçok unsur tehlike oluşturmaktadır. Zeminlerin ve yüzeylerin uzun süre kullanılabilmesi, zarar görmemesi ve ilk günlü estetik görünümünü koruması için özel önlemler alınmalıdır.

Yüzeyleri tehlikelere karşı korumak için en düşük maliyetli ve etkili yöntemlerden biri de su bazlı soyulabilir boya olacaktır. Bu ürünler sayesinde uygulanan yüzeyi koruyabilir ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı koruyabilirsiniz.

Yaşam alanlarınızda zarar görmesini istemediğiniz gözeneksiz yüzeylere bu ürünü uygulayabilirsiniz. Zeminlerinizi koruma altına almak istiyorsanız kullanabileceğiniz en etkili seçeneklerden biri de bu ürünler olacaktır.

Soyulabilir boya ürünleri uygulandığı zeminde üstün koruma sağlar ve birçok malzemenin zemine zarar vermesini engeller.

Şimdi su bazlı soyulabilir boya nedir, ne işe yarar detaylı olarak ele alalım.

Su bazlı soyulabilir boya, çeşitli yüzeylerin dışarıdan gelebilecek etkilere karşı korunmasını sağlayan özel koruyucu kaplama ürünüdür. Bu boyaların en önemli özelliği uygulandıktan sonra istediğiniz zaman kolayca soyulabilmesi ve zemine asla zarar vermemesidir.

Soyulabilir boya alüminyum, cam, PVC doğrama, çelik, seramik, parke, granit gibi emici özelliği olmayan tüm yüzeylere uygulanabilir. Bu ürünler özellikle inşaat alanlarında sıva, kaynak, inşaat tozu gibi tehditlere karşı tam koruma sağlar.

Tüm tehditlere karşı koruma sağlayan bu ürünler söküldüğü yüzeyi de temizler.  Çalışma alanlarında veya günlük kullanılan yaşam alanlarından kir, toz ve diğer tehditlere karşı önlem almak ve hijyenik bir ortam sağlamak adına su bazlı soyulabilir boyaları kullanabilirsiniz.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Özellikleri Nelerdir?

Su bazlı soyulabilir boya ile kaplanan alanlarda ateşten etkilenmez. Isı ve yüksek sıcaklıklara karşı dayanım gösterir. Aynı zamanda kaplandığı yüzeyde kaynak kıvılcımı ve spiral çapağı gibi tehditlere karşı da üstün koruma sağlar.

Su bazlı boyalar kullanıldığı alanlarda iş makinesi, forklift ve yaya trafiği olsa da dayanıklıdır ve uzun süre boyunca zarar görmeden, işlevini yitirmeden kullanılabilir.

Bu ürünler kuruduktan sonra film oluşturur. İşiniz bittikten sonra kalıntı bırakmadan yüzeyden sorun yaşamadan soyabilirsiniz. Derz, cam fitili gibi birçok alandan zorlanmadan sökmek mümkündür. Üstelik doğaya ve insanlara zarar verme riski olan solventleri barındırmamaktadır. Bu özelliği ile doğa dostudur.

Yalıtkan özelliği sayesinde statik elektrikten zarar görmeyen bir üründür. Aynı zamanda PH olarak nötr olan bir üründür.

Su bazlı soyulabilir boyaların en önemli özelliklerinden biri uygulandıkları alanda temizleyici özelliğe sahip olmalarıdır. Bu sayede temizlik maliyeti de en aza inmektedir ve su tasarrufu da sağlar.

Soyulabilir boya farklı renklerde üretilebilmektedir. Bu sayede yaşam alanlarınızla uyumlu ve dikkat çekmeyen yüzeyler oluşturabilirsiniz.

Su bazlı soyulabilir boyaları hemen sipariş verebilir ve zeminlerinizde birçok ürüne karşı üstün korumayı sürdürülebilir olarak sağlayabilirsiniz.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Ne İşe Yarar?

Su soyulabilir boya diğer ismiyle su bazlı soyulabilir boya kullanıldığı alanda kir, pas, inşaat tozu gibi birçok kirlilik tehdidine karşı koruma sağlar. Aynı zamanda forklift ve diğer ağır iş makinelerine karşı da zeminin zarar görmesini engeller. Ağır iş makinelerine karşı dahi dayanıklı yapısıyla uzun süre boyunca zemini korur ve zarar görmesini engeller.

Soyulabilir boyalar hijyenik bir üründür. Bulunduğu alanda bakteri oluşturmaz ve toplu yaşam alanı olabilecek zeminlerde hijyenik çözümler sunar.  Sudan yağa, sıvadan alçıya birçok tehdit karşısında %100 koruma sağlayan bir üründür.

Su bazlı soyulabilir boyalar kullanıldığı zeminde %100 UV koruması sağlar. Yani zeminin zararlı güneş ışınlarından zarar görmesini ve yıpranmasını da engeller. Yalıtkan özelliği sayesinde statik elektrikten etkilenmez ve son derece güvenlidir.

Üretim alanları, toplu yaşam alanları, ofisler, plazalar, AVM ve endüstriyel alanlarda kullanıldıktan sonra söküldüğünde zemini temizleme özelliği bulunur. Bu sayede zorlu ve yüksek maliyetli alanlarda temizlik maliyetlerini en aza indirir.

Yaşam alanlarında temizlik sürecine katkı sağladığı için su kullanımını da ortadan kaldırır. Bu sayede su tasarrufu sağlar ve bu yönüyle de doğa dostudur.  Soyulabilir boya avantajları sayesinde birçok endüstriyel alanda ve günlük kullanılan yoğun trafikli yaşam alanlarında kullanılmaktadır.

İnşaat alanlarında kullanıldığında zeminlerin ve yüzeylerin inşaat malzemelerinin darbelerine ve kirliliğine karşı da koruma sağlar. Bu sayede inşaat çalışmaları olsa dahi yüzeylerde kirlilik oluşmaz ve gündelik aktivitelerin sorunsuz devam etmesine olanak tanır. Kokusuz yapısı sayesinde insanları ve diğer canlıları etkilemez. Söküldükten sonra evsel atıklarla birlikte çöpe atarak ortadan kaldırabilirsiniz.

Su bazlı soyulabilir boya avantajları düşünüldüğünde en önemli etkisi kullanıldığı alanda yüzey koruması sağlamasıdır.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Hangi Yüzeylerde Uygulanabilir?

Su bazlı soyulabilir boyalar sağlam ürünler olduğu için birçok zemine uygulanabilir. Bu boyaların kaplandığı yüzeyde ısı ve sıcaklığa karşı dayanım vardır. Bu nedenle ısı ve sıcaklık gerektiren çalışma alanlarına ait yüzeylere uygulanabilir. 

İnşaat alanlarındaki yüzeylere de kullanılabilir. Bu yüzeylerde kaynak kıvılcımı ve spiral çapağı gibi tehditler karşısında koruma sağlar.

Soyulabilir boyaları alüminyum, cam ve PVC doğrama gibi yüzeylerde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda çelik, seramik ve granit gibi yüzeylerde de etkilidir. Parke ve fayans yüzeylerinde de koruma işlevini yerine getirir.

Soyulabilir boyalar kısaca emici özelliği olmayan yüzeylerin tamamında kullanılabilir. Uygulandıkları tüm yüzeyde ağırlık, ateş, kir ve pas gibi tüm tehditlere karşı da koruma sağlamaktadır.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Nasıl Uygulanır?

Su bazlı soyulabilir boyaların uygulama süreci talimatlara uygun olmalıdır. Bu şekilde uyguladığınızda zeminde istenen korumayı sağlar ve uzun sürekli kullanım vaat eder.

Öncelikle su bazlı soyulabilir boya yapılacak alan pas, kir ve tozlardan arındırılmalıdır. Yapılan detaylı temizlik sonrasında zeminin iyice kurulanması gerekmektedir.  Bu boyalar daha sonra uygulanacağı yüzeye sürme şeklinde uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Su bazlı boyaların standart rulo ile uygulanması mümkündür. Geniş ve ince kıl fırça ile yüzeye sürülürse istenen etki elde edilebilir. Soyulabilir boya  uygulama kalınlığı belirlendikten sonra kuru film kalınlığının minimum 200 mikron olması önemlidir.

Ağır iş makinesi ve forklift gibi ağır şartlarda koruma olacaksa ilk katı uyguladıktan sonra 45 dakika beklemeli ve daha sonra bir kat daha uygulama yapmalısınız. Bu şekilde daha üstün ve etkili koruma sağlayabilirsiniz.

Havasız tabanca ile su bazlı soyulabilir boya uygulayacaksanız makine 200 barlık olmalıdır. Makinenin meme ucu 517 veya 519 bir uç olmalıdır.  Tabanca ile yapılan uygulamalarda atışlar bir el yatay ve sonrasında bir el dikey olacak şekilde işlem yapılmalıdır. Bu sayede homojen bir uygulama elde edilebilir.

Soyulabilir boya uygulandıktan sonra kuruma için beklemek gerekir. Kuruma işlemi 25 derecelik oda sıcaklığında 2-3 saat arasındadır. Ortam sıcaklığı daha düşük olduğu yerlerde su bazlı bir ürün olduğu için kuruma için 5-6 saat beklemek gerekir. Zeminin soğukluğuna göre bekleme süresi ayarlanmalıdır. Isıtmalı, yüksek sıcaklıklı ve hava sirkülasyonu olan alanlarda ise 1-2 saat bekledikten sonra kuruma gerçekleşecektir.

Su bazlı soyulabilir boyaları kendiniz de talimatlara uygun şekilde uygun ekipmanlarla sürerek uygulayabilirsiniz. Kuruma için bekledikten sonra yüzeyi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Su bazlı soyulabilir boya fiyatları

Su Bazlı Soyulabilir Boya Nasıl Sökülür?

Su bazlı soyulabilir boya kullanmak istediğinizde uygulaması çok kolaydır. Kullanım amacı sona erdiğinde veya başka bir uygulama yapacağınızda bu boyayı çok kolay şekilde soyabilirsiniz.

Bu boyanın yüzey koruma işlevini yerine getirmesine gerek kalmadığında uygulama esnasında oluşturduğu filmi köşesinden tutup kaldırın ve kolayca soyun.

Soyulabilir boyayı sökerken isterseniz basınçlı su tabancası da kullanabilirsiniz. Su tabancası her yüzey için sökme işlemine uygun değildir.  Su tabancası ile yaptığınız söküm işlemlerinde suya uygun yüzeyler olmalıdır. Suya uygun olmayan yüzeylerde bu işlem zorlu olabilir.

soyulabilir boya soyulduktan sonra büzüştürülüp top haline getirilebilir. Daha sonra geriye kalan parçalar evsel atıklarla birlikte çöpe atılabilir. Bu boyanın çevre dostu yapısı sayesinde uygulama sonrası hiçbir problemi görülmez.

Su bazlı soyulabilir boyanın en büyük avantajlarından biri yüzeyden söküldükten sonra kalıntı bırakmamasıdır. Bu özelliği sayesinde söküm işlemi sonrası yüzeyde temizlik yapılması gerekmez. Zaten yüzeyde bulunan kir ve tozları da temizler ve sizlere tertemiz hijyenik bir yüzey bırakır.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Kaç Kat Uygulanmalıdır?

Su bazlı soyulabilir boya kullanırken en önemli soru işaretlerinden biri de boyanın kaç kat uygulanacağıdır. Öncelikle bu boyalar tek kat kullanıldığında dahi üstün koruma özelliğini ortaya koymaya başlar.

Genellikle uygulama esnasında bir kat işlem yapılmaktadır. Koruma sağlanacak alanda şartlar hafifse ve çok ağır eşyalar kullanılmayacaksa bir kat uygulanması yeterli olacaktır. Ancak ağır iş makineleri ve forklift gibi zorlu şartlarda iki kat uygulamak daha doğru olacaktır.

Soyulabilir boyayı şartlar ağırlaştıkça iki veya üç kat da uygulayabilirsiniz. Uzun süreli koruma ve ağır şartlara karşı üstün dayanım istiyorsanız iki kat uygulama yapmanız önerilmektedir. Bunun dışında üründe uygulama katı sayısı tamamen size, çalışma ortamına, kullanım süresine, ihtiyaçlarınıza ve tercihinize kalmış bir durumdur.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Ne Kadar Sürede Kurur?

Su bazlı soyulabilir boyanın kullanılmaya başlanması için uygulama yapılan yüzeyde kuruması gerekiyor. Bu boyalar su bazlı olduğundan kuruma süresi çok uzun olmaz. Ancak tam kurumadan yüzey kullanılırsa sökülebilir ve beklenen koruma işlevini yerine getiremez.

25 derece yani standart oda sıcaklığında su bazlı boyanın kuruması için 2-3 saat beklemeniz yeterli olacaktır. Bu süre sonunda boya kurur ve kullanıma başlamanızda bir sakında yoktur.

Su bazlı soyulabilir boya uygulanan ortamda sıcaklık düştükçe kuruma süresi de artar. Bu nedenle daha soğuk ortamlarda ve dış ortamlarda kuruması için daha uzun süre beklemelisiniz. Bu alanlarda ortalama 5-6 saat kadar beklemeli ve gerekli olması halinde kuruyup kurumadığını kontrol etmelisiniz.  Erken dönemde yüzeyi kullanmaya başlarsanız boyadan beklediğiniz işlevi göremeyebilirsiniz.

Oda sıcaklığından daha yüksek sıcaklıklara sahip çalışma ortamlarında bekleme süresi çok daha kısa olur. Özellikle ısıtma sistemleriyle ısınan, yüksek sıcaklık derecesine sahip olan veya hava sirkülasyonunun çok iyi olduğu alanlarda 1-2 saat içinde boya kuruyacaktır. Yine de sizler kuruyup kurumadığını kontrol ettikten sonra yüzeyi kullanmaya başlayın.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Fiyatları

Su bazlı soyulabilir boya fiyatları bazı özelliklere göre değişiklik gösterir. Bu boya yüzeylerde üstün koruma ve temizlik adına en işlevsel ve uygun maliyetli yöntemler arasında bulunuyor. Boyanın boyutu, markası ve bazı teknik özelliklerine göre fiyatlar değişmektedir.

Yüzeyleriniz için su bazlı soyulabilir boyalar kullanacaksanız fiyat araştırması yapmalı ve buna göre bütçenizi belirlemelisiniz. Web sitemiz üzerinden soyulabilir boya fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 Firmamız uzun yıllardan bu yana kaliteli su bazlı soyulabilir boyaları çok uygun fiyatlardan satışa sunuyor. Cazip ödeme seçenekleri, size özel indirimler ve toplu siparişlerde yapılacak iskonto uygulamaları için bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Yüzeye Zarar Verir mi?

Su bazlı soyulabilir boyalar uygulandığı yüzeye asla zarar vermez. Uygulandığı yüzeye boya sürer gibi nazikçe uygulayabilir ve işiniz bittiğinde kolayca yüzeyden ayırarak soyabilirsiniz.

Yüzeye uyguladıktan sonra siz istemedikçe yüzeyden ayrılmaz. Ayrıca altına yani yüzeye toz ve kir gibi tehditleri geçirmemektedir.  Çok önerilmese de temizlenmeyen yüzeye dahi uygulayabilirsiniz.

Soyulabilir boyalar yüzeyleri ilk hali gibi tutmaktadır. Bu nedenle zaman içinde kullanıma bağlı olarak yüzeyde ortaya çıkan eskime ve yıpranmalara karşı değişim maliyetlerini de ortadan kaldırmaktadır. 

Bu ürünler araç ve yaya trafiği için uygundur.  Bu nedenle toplu yaşam alanları ve çalışma alanlarındaki yüzeylere de zarar vermez.

Soyulabilir boyalar kıvılcım ve statik elektriğe karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda alev almaz yapıdadır. Bu nedenle yüzeyin elektrik kaçağı ve yangın gibi tehlikelerden zarar görmesini de engelleyen bir üründür.

 Su Bazlı Soyulabilir Boya Zarar Görürse Ne Olur?

Su bazlı soyulabilir boyalar zaman içinde kullanıma bağlı olarak zarar görebilir. Zarar görmesi halinde en büyük avantajı tüm yüzeyi sökerek yeniden boya uygulama gibi bir risk barındırmamasıdır.

Çeşitli nedenlere, kullanıma ve zamana bağlı olarak yüzeydeki soyulabilir boyanın belirli bir bölümü zarar görürse hemen yama yapabilirsiniz.

Zarar gören bölgeye hemen uygulama talimatlarında olduğu gibi bir boya uygulaması yapın. Daha sonra kurumasını bekleyin ve eski hali gibi kullanmaya devam edin.

Su bazlı soyulabilir boyalar yapışkan folyoya benzer. Bu ürünler gibi yüzeye sağlam şekilde yapışır ve kolay kolay yüzeyden ayrışma yapmaz. Ayrışma yapan bölgeler olursa da hemen yama yapmak mümkün olmaktadır.

Su bazlı soyulabilir boyaların bulunduğu yüzeylerde geniş bir alan zarar gördüyse mevcut boyayı sökmek ve yeni baştan bir uygulama yapmak daha doğru olacaktır. Eski uygulamanın aynısı olacak şekilde yeni boyayı yüzeye uygulayabilirsiniz.

Soyulabilir boya avantajları nelerdir

Su Bazlı Soyulabilir Boya Uygularken Nelere Dikkat Edilmelidir?

su bazlı Soyulabilir boya bu bölüme kadar anlattığımız kadarıyla son derece nitelikli, pratik uygulanan ve üstün koruma sağlayan bir üründür. Ancak uygulama sırasında optimum kaliteyi sağlamak adına dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor.

Öncelikle bu boyaları uygularken sizlere verilen uygulama talimatına dikkat etmelisiniz. Su bazlı soyulabilir boya artı 5-30 derece arasında uygulanmalıdır. Daha sıcak veya daha soğuk ortam ve havalarda yapılması önerilmez.

Boyayı çok sıcak, yağışlı veya rüzgarlı havalarda uygulamayın. Bu durumda boya kalkabilir ve beklenen etkiyi ortaya koymaz. Aynı zamanda uygulama yapılacak yüzeyde don tehlikesi varsa bu tehlike geçene kadar beklemeniz ve sonra uygulama yapmanız önerilir.

Su bazlı soyulabilir boyayı ürün kürünü alana kadar su, don ve yağmur gibi olumsuz tüm dış etkilere karşı korumanız gerekir. Ürün kürünü aldıktan sonra dış etmenlerden etkilenmeden koruma işlevini yerine getirebilir.

Su bazlı soyulabilir boyayı uygulama işlemini solumamak adına maskeyle yapabilirsiniz. Cilt ve göz temasına dikkat etmeli ve temas halinde bol su ve sabun ile yıkamalısınız. Göz teması olursa bir doktora başvurabilirsiniz. Uygulama sırasında koruyucu eldiven, elbise ve gözlük kullanabilirsiniz.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Nasıl Saklanmalıdır?

Su bazlı soyulabilir boyanın beklenen etkiyi göstermesi için saklama koşulları da önemlidir. Öncelikle bu ürün direkt güneş ışığına maruz kalmayan, rutubetsiz ve kuru bir ortamda muhafaza edilmelidir. Saklanma sırasında kapağı kapalı olmalı ve orijinal ambalajı içinde 5-25 derece sıcaklıklar arasında saklanmalıdır.

Saklama ortamında %50 bağıl nem bulunuyorsa üretim tarihinden itibaren 1 yıl raf ömrü bulunur. Kullanmadığınız zamanlarda ambalaja ait kapağı sıkı bir şekilde kapatmalısınız. Boyayı nemli ortamdan uzak tutmalı, yüksek ısı ve don gibi durumlara karşı da korumalısınız. Ürünün direkt olarak güneş ışığına maruz kalmaması da önemlidir.

Su Bazlı Soyulabilir Boya Kullanım Alanları Nelerdir?

Su bazlı soyulabilir boya inşaat sektöründe yaygındır. Cephe giydirme sistemi projelerinde proje sonuna kadar yüzeyleri dış tehditlerde koruma amacıyla kullanılabilir. Bu durumda onarım ve değişim masraflarını minimum düzeye çeker. Aynı zamanda şantiyelerde seramik ve çelik gibi korunacak yüzeylerde de kullanılır. Aynı zamanda cam, alüminyum, PVC doğrama, mermer, parke, mobilya, banyo ve küvet gibi alanlarda da kullanılabilir.

Havacılık sektöründe uçakların açık alanlarda depolanması sırasında hava şartlarına ve dışarıdan gelebilecek olumsuz etkilere karşı korunmalarında kullanılabilir.

Denizcilik sektöründe gemi ve yat imalatçıları için üretim sürecinde ürünü dış hasarlara karşı korumada kullanılır. Güverte, ahşap ve metal yüzeyleri dış etkilerden koruyabilir.

Otomotiv sektöründe araç onarımı sırasında korunacak yüzeylere uygulanabilir. Aynı zamanda askeri araçlarda çok kısa sürede renk değiştirme olanağı olduğu için kamufleyi kolaylaştırır ve bu nedenle askeri araçlarda da kullanılabilir.

Makine sanayiinde üretim, depolama, taşınma ve montaj gibi iş süreçlerinde kullanılabilir. Bu sayede ağır şartlarda yüzeylerde oluşacak zararları minimum düzeye çeker ve zemin değişim masraflarını ortadan kaldırır. Boya kabinlerinde metal ve cam yüzeyleri korumak için kullanılabilir. Mekanik ve kimyasal dayanım gerektiren alanlarda geçici zemin kaplama uygulaması şeklinde de tercih edilmektedir. 

Mimari restorasyon çalışmalarında da yaygın kullanımı vardır. Seramik, fayans, kalebodur, mermer, seramik, çini taşı ve granit gibi alanlarda koruma amaçlı uygulanabilmektedir.